Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.12.2016

Голова Новенської селищної ради м. Кропивницький постане перед судом

/

Військовою прокуратурою Кіровоградського гарнізону Південного регіону України завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно голови Новенської селищної ради м. Кропивницький, якого на початку жовтня поточного року викрито на хабарі.
Досудовим розслідуванням установлено, що за сприяння у прийнятті сільською радою позитивного рішення щодо продажу земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 2,8 га комерційній структурі за значно заниженою вартістю, голова ради вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 300 тис. грн. До хитромудрої «оборудки» чиновник залучив свого підлеглого Д., якому була відведена роль посередника у перемовинах.
Проте плани посадовця збагатіти за рахунок інших осіб змінили правоохоронці, затримавши хабарника разом із посередником після одержання останньої частини обумовленої суми.
Зазначеній особі вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, його посереднику – у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27 та ч. 3 ст. 368 КК України.
Наразі долю хабарників, які використовували владні повноваження задля особистої вигоди, вирішуватиме суд.

кількість переглядів: 2331