Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2018

За дезертирство військовослужбовця-контрактника засуджено до 6 місяців гауптвахти

/

Вироком Малиновського районного суду м. Одеси старшого солдата однієї з військових частин ЗС України за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3. ст. 408 КК України, засуджено до арешту строком на 6 місяців з відбуванням покарання на гауптвахті.
Доведено, що вказаний військовослужбовець військової служби за контрактом у березні 2017 року з метою ухилитися від виконання обов’язків військової служби не з’явився з лікувального закладу до військової частини і продовжував ухилятись до грудня 2017 року, проводячи час на власний розсуд.
При призначенні покарання суд урахував усі обставини справи, зокрема, особу обвинуваченого, його щире каяття у вчиненні злочину, позитивну характеристику за місцем проживання і несення служби, утримання малолітньої дитини та отримані раніше державні нагороди.
Керуючись положеннями ст. 69 КК України, суд призначив військовослужбовцю більше м’яке покарання, не передбачене санкцією зазначеної статті, - арешт з утриманням на гауптвахті, вважаючи, що даний вид покарання буде достатнім для його виправлення та попередження скоєння нових правопорушень.
Публічне обвинувачення в суді підтримувала військова прокуратура Одеського гарнізону Південного регіону України.

кількість переглядів: 2486