Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2018

У військовій прокуратурі Південного регіону України підведено підсумки роботи за 2017 рік

/

У військовій прокуратурі Південного регіону України, 12.02.2018, під головуванням військового прокурора Олександра Цибенка відбулася оперативна нарада про підсумки роботи органів військової прокуратури регіону за 2017 рік та завдання на наступний період в умовах законодавчих змін.
Військовий прокурор регіону зазначив, що упродовж минулого року органами військової прокуратури Південного регіону України в умовах реформування прокуратури та правоохоронної системи загалом вжито комплекс заходів, спрямованих на ефективне виконання покладених функцій та завдань, виявлення та усунення попередніх недоліків у роботі.
Так, минулого року слідчими військової прокуратури регіону розслідувалося 8 409 кримінальних проваджень. За результатами досудового розслідування закінчено 1 773 кримінальні провадження, до суду спрямовано 1 302 обвинувальні акти.
 
За результатами досудового розслідування військовими прокуратурами гарнізонів закінчено 84 кримінальні провадження про корупційні правопорушення, з яких 74 – пов’язані з хабарництвом.
У сфері протидії адміністративним корупційним правопорушенням органами військової прокуратури регіону внесено 215 подань, за результатами розгляду яких 627 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.
У сфері підтримання публічного обвинувачення в суді розглянуто 1131 кримінальне провадження, з яких 1097 - з постановленням обвинувального вироку стосовно 1113 осіб. До покарання, пов’язаного з ізоляцією від суспільства, засуджено 223 особи, з яких 10 осіб – за вчинення корупційних злочинів.
За результатами представницької діяльності упродовж 2017 року військовими прокурорами зареєстровано 480 кримінальних правопорушень. До суду направлено 213 позовів на загальну суму 74 млн грн.
Судами задоволено 249 позовів на суму 209 млн гривень. Забезпечено реальне виконання судових рішень на суму 192 млн грн, у бюджетній сфері – на 32 млн грн.
Підсумовуючи роботу органів військової прокуратури Південного регіону України за минулий рік військовий прокурор регіону підкреслив, що завдяки належній організації роботи та скоординованим зусиллям усіх прокурорсько-слідчих працівників вдалося дотриматися пріоритетів у реагуванні на найбільш небезпечні злочинні прояви задля забезпечення законності та правопорядку в Південному регіоні.
За ініціативи військової прокуратури Південного регіону України у 2017 році спільно з Національною академією прокуратури України проведено міжнародний науковий захід - ІІ Регіональний круглий стіл «Транскордонна співпраця: проблеми та шляхи їх вирішення».
Get the Flash Player to see this player.
 
 

кількість переглядів: 3132