Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.09.2018

Депутат Дніпропетровської обласної ради погоріла на хабарі

/

Військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону спільно зі слідчими СУ ГУНП у Дніпропетровській області і співробітниками Управління захисту економіки у Дніпропетровській області за матеріалами та спільно з оперативними співробітниками ГВ БКОЗ в Дніпропетровській області, в рамках контролю за вчиненням злочину задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди депутатом Дніпропетровської обласної ради (фракція Українське об`єднання патріотів - УКРОП). 
Досудовим розслідуванням установлено, що депутат обласної ради, яка водночас є засновником та директором ТОВ «Експерт Груп» навесні 2018 року вже одержала від громадянина К. першу частину неправомірної вигоди в сумі 6000 дол. США за здійснення впливу на рішення та дії посадових осіб Держгеокадастру у Дніпропетровській області, а саме отримання розпорядження на розробку проекту землеустрою та в подальшому затвердження даного проекту.
10.09.2018 року під час контрольованої передачі другої частини обумовленої суми хабаря в розмірі 6000 дол. США злочинну діяльність чиновниці зупинено правоохоронцями.
На даний час проводяться невідкладні слідчі дії.
Військовою прокуратурою вирішується питання про затримання обвинуваченої в порядку ст. 208 КПК України, планується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369‑2 КК України, та готується клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування триває.

кількість переглядів: 4263