Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2024

Одержав 9000 дол. США неправомірної вигоди - в Одесі прикордоннику повідомлено про підозру у зловживанні впливом

/

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону начальнику кінологічного відділення прикордонного загону ДПСУ повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).
За даними слідства, у квітні 2024 року прикордонник, діючи з корисливих мотивів та з метою особистого незаконного збагачення, дізнавшись про те, що хвора матір знайомого військовослужбовця має отримати групу інвалідності, запропонував йому прискорити цей процес.
За неправомірну вигоду в сумі 9000 доларів США він пообіцяв військовослужбовцю вплинути на знайомих медичних працівників та посадових осіб медико-соціальної експертизи Одеської області щодо визнання матері інвалідом ІІ групи, що у подальшому може стати підставою для звільнення військовослужбовця з військової служби.
24 квітня 2024 року, безпосередньо після одержання всієї суми неправомірної вигоди, прикордонника затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі підозрюваному готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Другого слідчого відділу (з дислокацією у м Одесі, ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві), оперативний супровід ‒ Другого оперативного відділу (з дислокацією у м Одесі, ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві).
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 58