Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2023

Погрожував насильством та вимагав грошові кошти за одноденне звільнення: на Миколаївщині командиру взводу повідомлено про підозру (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру командиру взводу однієї з військових частин ВМС ЗСУ за фактами вимагання чужого майна з погрозою насильства, прохання та одержання службовою особою неправомірної вигоди, вчинене повторно; непокори та застосування насильства щодо підлеглого (ч. 4 ст. 189, ч. 1 ст. 368, ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст. 402, ч. 5 ст. 426-1 КК України).
Встановлено, що головний сержант з квітня по серпень 2022 року, погрожуючи застосуванням насильства, вимагав та одержав від підлеглих військовослужбовців понад 240 тис. грн за відмову від проведення стосовно них службових розслідувань та усунення штучних перешкод з проходження служби.
Зухвало порушуючи наказ командира частини, під час бойової готовності, підозрюваний, за неправомірну вигоду в сумі понад 385 тис. грн, надав протиправні дозволи на убуття у звільнення дев’ятьом військовослужбовцям.
Крім того, у вересні 2022 року, демонструючи уявну перевагу над підлеглим, він застосував насильство, вдаривши його кулаком у передпліччя, чим спричинив тілесні ушкодження.
Наразі до суду готується клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Другого оперативного відділу (з дислокацією у м. Одесі) ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1291