Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2023

7500 дол. США за сприяння у незаконному перетині кордону: затримано юрисконсульта Військової служби правопорядку (ФОТО)

/

За процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону викрито та повідомлено про підозру юрисконсульта зонального відділу ВСП за фактом незаконного переправлення особи через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
Встановлено, що вказаний майор, за грошові кошти в сумі 7 500 тис. дол. США пообіцяв військовозобов’язаному громадянину надати документи про непридатність до військової служби для подальшого безперешкодного перетину державного кордону. 
Безпосередньо після передавання необхідних документів військовослужбовець був затримали правоохоронці в порядку ст.208 КПК України.
Наразі готується клопотання до суду про обрання затриманому запобіжного заходу.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого відділу (з дислокацією у м. Миколаєві) ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, за сприяння Миколаївського зонального відділу ВСП, та оперативного супроводу співробітників УСБ України в Миколаївській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 331