Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2023

На Одещині командиру батальйону повідомлено про підозру в розтраті коштів на понад 600 тис. грн (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Cпеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону викрито й повідомлено про підозру командиру батальйону за фактом розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України).
Встановлено, що в грудні 2022 року, підполковник, зловживаючи своїм службовим становищем, уклав Договір із приватним товариством про закупівлю парко-гаражного обладнання для пункту технічного обслуговування військової частини із перевищенням ринкової вартості цього обладнання майже на 660 тис. гривень.
Внаслідок цього державі в особі Міністерства оборони України завдано збитків.
Наразі підполковнику повідомлено про підозру, готуються клопотання до суду про обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління ГУ Нацполіції в Одеській області, за оперативного супроводу співробітників Департаменту військової контррозвідки СБ України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 614