Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2023

2000 дол. США за звільнення від військової служби: у зловживанні впливом підозрюється помічник командира з правової роботи (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону викрито та повідомлено про підозру помічнику командира з правової роботи ‒ начальнику юридичної групи військової частини за фактом зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).
За даними слідства, капітан юстиції, зловживаючи своїм службовим становищем, за грошові кошти в сумі 2000 дол. США, пообіцяв військовослужбовцю вплинути на уповноважену особу, з метою оформлення документів про нібито інвалідність його матері, що мало б стати законною підставою для подальшого звільнення з військової служби.
19.05.2023, безпосередньо після одержання неправомірної вигоди, капітана затримали правоохоронці в порядку ст.208 КПК України.
Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 402 600 гривень.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління ГУ НП в Одеській області, за оперативного супроводу співробітників Головного відділу ЗНД УСБ України в Одеській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 568