Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2023

Недбалість ціною у понад 6,5 млн грн: перед судом постане виконувач обов’язків начальника сховища військової частини

/

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно колишнього виконувача обов’язків начальника сховища відділу зберігання пального та мастильних матеріалів складу військової частини за фактом недбалого ставлення військової службової особи до служби (ч. 4 ст. 425 КК України).
За даними слідства, у серпні минулого року, колишній виконувач обов’язків начальник сховища, внаслідок недбалого ставлення до військової служби, допустив витікання з резервуару майже 90 тонн авіаційного палива, призначеного для роботи газотурбінних двигунів повітряних суден. В результаті цього державі завдано збитків на суму понад 6,5 млн гривень.
Наразі військовослужбовцю повідомлено про підозру й обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою в виді застави в розмірі 500 тис. гривень.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Одесі) ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, за оперативного супроводження оперативних співробітників Департаменту військової контррозвідки СБ України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 


кількість переглядів: 683