Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2024

Посадовцям Одеського КЕУ та підприємцю повідомлено про підозру у розтраті майже 370 тис грн бюджетних коштів (ФОТО)

За процесуального керівництва Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону начальниці паливної групи, інженеру проектно-кошторисної групи ‒ уповноваженій особі з питань проведення державних закупівель Одеського квартино-експлуатаційного управління та фізичній особі-підприємцю повідомлено про підозру в розтраті майна (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
За даними слідства, у жовтні 2023 року, начальниця, діючи у змові з уповноваженою особою та підприємцем, вчинили розтрату бюджетних коштів, виділених на закупівлю твердого палива на потреби ЗСУ. 
 
Під час проведення державних закупівель вони встановили вартість товару із завідомо завищеною ціною, забезпечили визначення «свого» переможця та безпосередньо здійснили завищену оплату за постачання палива. 
 
Таким чином підозрювані вчинили розтрату майже 370 тис грн бюджетних коштів.
 
Начальницю та уповноважену особу Одеського КЕУ затримано в порядку ст. 615 КПК України. Їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави. 
 
Наразі готується клопотання до суду про обрання фізичній особі-підприємцю запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУ НП в Одеській області, оперативний супровід – ДСР НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 157