Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2024

На Миколаївщині військовослужбовець постане перед судом за державну зраду (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно військовослужбовця однієї з військових частин за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).
Встановлено, що у листопаді 2023 року головний сержант, будучи «проросійськи» налаштованою особою, а також підтримуючи та виправдовуючи ведення зс рф агресивної війни на території України,
з метою співпраці з представниками держави-агресора та отримання за це грошової винагороди, розпочав листування в проросійському чат-боті.
У подальшому, виконуючи поставлені йому завдання, він здійснював збір та накопичення інформації щодо місць базування на території м. Миколаєва підрозділів ЗСУ, та відправляв представнику рф їх графічні зображення, виконані в додатку «Google maps» з географічними координатами та позначенням місць розташування.
Такими діями він надав суттєву допомогу іноземній державі у підривній діяльності проти України та створив фактичну загрозу ураження підрозділів ЗСУ, задіяних у відсічі збройної агресії рф. Однак злочинна діяльність військовослужбовця була викрита та зупинена правоохоронцями.
Військовослужбовця-зрадника затримано в порядку ст. 615 КПК України та наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснювали слідчі Слідчого відділу УСБУ в Миколаївській області, оперативний супровід ‒ ГВКР УСБУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 158