Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2024

На Миколаївщині псевдоправоохоронцю повідомлено про підозру у зловживанні впливом (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону громадянину повідомлено про підозру у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).
За даними слідства, у січні 2024 року мешканець м. Миколаєва, діючи з корисливих мотивів та з метою особистого незаконного збагачення, представився знайомому громадянину діючим співробітником УСБУ
в Миколаївській області. За неправомірну вигоду в сумі розмірі 5000 дол. США, він пообіцяв йому вплинути на співробітників СБУ та Управління Державної міграційної служби в Миколаївській області щодо позитивного вирішення питання про отримання громадянином іноземної держави тимчасової посвідки на проживання на території України.
19 квітня 2024 року, безпосередньо після одержання всієї суми неправомірної вигоди, псевдоправоохоронця було затримано в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в розмірі 757 тис. гривень.
Досудове розслідування здійснюють слідчі СВ СУ ГУНП в Миколаївській області, оперативний супровід ‒ ПВБ в Миколаївській області (з дислокацією в м. Миколаїв) 2 управління ГУ ВБ СБ України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 89