Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2024

На Вінниччині затримано та повідомлено про підозру виконувачу обов’язків командира, який вимагав та одержав 2000 дол. США неправомірної вигоди (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону виконувачу обов’язків командира зенітної ракетно-артилерійської батареї повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).
За даними слідства встановлено, що у грудні 2023 року командир, дізнавшись про дорожньо-транспортну пригоду, учасником якого став один із його підлеглих військовослужбовців, вимагав від нього неправомірну вигоду в сумі 2000 дол. США. Ці кошти призначались за непроведення службового розслідування по факту скоєння ДТП та непритягнення у зв’язку з цим до дисциплінарної відповідальності.
18 квітня 2024 року, під час одержання частини неправомірної вигоди в сумі 500 доларів США, командира затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі підозрюваному обрано запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в сумі 120 тис. гривень.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Четвертого СВ (з дислокацією у м. Вінниці) ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, оперативний супровід ‒ 3 відділ 2 управління 1 ГУ ДВКР СБ України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 94