Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2024

Скоординовано роботу правоохоронних органів у контролі бюджетних витрат на оборону (ФОТО)

Перший заступник керівника Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону Михайло Блажко провів онлайн-засідання міжвідомчої робочої групи з питань протидії кримінальним правопорушенням у сфері використання коштів, виділених на оборону.

У засіданні взяли участь керівники спеціалізованих прокуратур у сфері оборони (на правах окружних) Південного регіону, представники слідчих та оперативних підрозділів органів Державного бюро розслідувань, Національної поліції, військової контррозвідки Служби безпеки України, а також територіальних управлінь внутрішнього аудиту МО України, територіальна юрисдикція яких поширюється на Одеську, Миколаївську, Вінницьку, Кіровоградську, Херсонську області і АР Крим та м. Севастополь.

Обговорено проблемні питання під час виявлення та організації розслідування кримінальних правопорушень у сфері використання коштів, виділених на оборону, відшкодування завданих ними збитків.

Правоохоронні органи мають бути консолідовані та принципово реагувати на факти привласнення, розтрати та заволодіння бюджетними коштами, виділеним на оборону, з метою притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності у розумні строки.

Михайло Блажко наголосив на недопущенні незаконного втручання правоохоронних органів у господарську діяльність під час проведення досудового розслідування кримінальних правопорушень зазначеної категорії.
За результатами засідання вирішено зосередити зусилля на ефективну реалізацію повноважень правоохоронних органів під час виявлення та розслідування кримінальних правопорушень за фактами привласнення, розтрати та заволодіння коштами під час здійснення закупівель для потреб оборони, в першу чергу командуванням військових частин та службовими особами квартирно-експлуатаційних органів.

кількість переглядів: 137