Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2024

На Миколаївщині військовослужбовцю повідомлено про підозру у наданні неправомірної вигоди службовій особі (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону військовослужбовцю окремої інженерно-позиційної роти повідомлено про підозру у наданні неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, військовослужбовець, стосовно якого у квітні 2024 року було складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння), запропонував начальнику відділу реагування патрульної поліції неправомірну вигоду за ненаправлення його до суду. Отримавши відмову, він наполегливо неодноразово озвучував свою пропозицію.  

01 травня 2024 року, після фактичного надання неправомірної вигоди в сумі 500 дол. США начальнику відділу, яке відбувалось під контролем правоохоронців, військовослужбовця було затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі йому готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Слідчого управління ГУНП в Миколаївській області, оперативний супровід ‒ Миколаївське управління ДВБ НП України. 

 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 232