Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2024

Одеська спецпрокуратура: двох мешканців Одещини арештовано та повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб за кордон (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону двом громадянам повідомлено про підозри в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України та надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 369 КК України).
Встановлено, що наприкінці березня – початку квітня 2024 року двоє мешканців Одещини, вступивши у злочинну змову з метою швидкого особистого збагачення, за грошову винагороду організували схему незаконного переправлення військовозобов’язаних осіб через державний кордон України. Вони підшукали чотирьох громадян України, яким на період дії правового режиму воєнного стану заборонено виїжджати за межі країни, та за 5000 дол. США пообіцяли переправити їх до Республіки Молдова.
У квітні 2024 року, після надання військовослужбовцю прикордонного загону першої частини грошових коштів у сумі 1500 доларів США, організаторів схеми затримано на «гарячому» в порядку ст. 208 КПК України.
За планом, другу частину хабаря в сумі 3500 дол. США, призначеного за надання інформації про місцезнаходження прикордонних нарядів, вони мали передати прикордоннику після безпосереднього перетину кордону «ухилянтами».
Наразі обом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в розмірі 242 тис. гривень.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Роздільнянського РВП ГУНП в Одеській області, оперативний супровід ‒ УСР в Одеській області ДСР Нацполіції України та ВВВБ по 2 прикордонному загону ГВ ВВБ «Південь» ДПСУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
  

кількість переглядів: 276