Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2024

Старший офіцер мобілізаційного відділення РТЦК та СП Одеської області підозрюється в одержанні хабаря за видачу документів про відстрочку від призову (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону старшому офіцеру мобілізаційного відділення районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Одеської області повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).
Встановлено, що у березні 2024 року посадовець, з метою особистого незаконного збагачення, повідомив військовозобов’язаному громадянину про нібито відсутність у нього необхідних документів для надання відстрочки від призову на військову службу за мобілізацією.
Достовірно знаючи про те, що особа працює на підприємстві критичної інфраструктури та має на неї законне право, старший офіцер вимагав від громадянина спочатку 300 л пального, а потім аналогічну суму у грошовому еквіваленті. У разі незгоди погрожував бойовою повісткою та направленням громадянина для проходження військової служби у зону бойових дій.
10 травня 2024 року, після одержання неправомірної вигоди в сумі 15 тис. грн, наданої за усунення штучно створених перешкод, старшого офіцера затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в розмірі 499 тис. гривень.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Подільського РУП ГУНП в Одеській області, оперативний супровід ‒ 7 Управління Департаменту військової контррозвідки.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 


кількість переглядів: 325