Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2024

5 років позбавлення волі за систематичне хабарництво: у Білгород-Дністровську засуджено двох колишніх поліцейських

/

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області визнав двох колишніх поліцейських, військовослужбовця та його спільника, винними в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).
Вироком суду обох обвинувачених засуджено до 5 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на строк три роки, з конфіскацією всього майна та з позбавленням спеціального звання «капітан поліції».
Доведено, що у квітні 2017 року, начальник відділу поліції та уповноважений з антикорупційної діяльності підприємства, з корисливих мотивів та з метою систематичного незаконного збагачення за рахунок інших осіб, вимагали від підприємця неправомірну вигоду в сумі 4000 грн щомісячно.
Таку «данину» вони вимагали від підприємця за нестворення перешкод та сприяння у здійсненні незаконного транспортування, зберігання та збуту тютюнових та алкогольних виробів.
Одразу після оголошення вироку суду, колишніх правоохоронців взято під варту.
Наразі вирок суду ще не вступив в законну силу.
 

кількість переглядів: 266