Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2024

15 років позбавлення волі за дезертирство та державну зраду: на Вінниччині засуджено колишнього заступника командира стартової батареї (ФОТО)

/

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону суд визнав колишнього заступника командира стартової батареї зенітно-ракетного дивізіону Повітряних Сил «Крим» Збройних Сил України винним у дезертирстві та державній зраді (ч. 1 ст. 408, ч. 1 ст. 111 КК України).
Вироком Вінницького міського суду його засуджено до покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна.
Прокурори довели, що у березні 2014 року, під час тимчасової окупації АР Крим, капітан не вибув до визначеного командуванням нового місця дислокації військової частини та продовжував ухилятися, приховуючи свою належність до Збройних Сил України, чим вчинив дезертирство.
Надалі він, відкрито відмовившись виконувати обов'язки несення військової служби у Збройних Силах України, здійснив перехід на бік ворога та уклав контракт про проходження військової служби у ЗС РФ.
У подальшому громадянин України, колишній офіцер, проходив військову службу у складі військового формування ЗС РФ та брав активну участь у нападі ЗС РФ на територію України, за що був нагороджений державною відзнакою країни-агресора, чим вчинив державну зраду.
Наразі вирок суду ще не вступив в законну силу.
Досудове розслідування кримінального провадження у формі спеціального досудового розслідування (in absentia) здійснювало ТУ ДБР, розташоване у м. Хмельницький.
 

кількість переглядів: 292