Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2024

За 10 000 дол. США сприяв незаконному перетину державного кордону особою призовного віку: мешканцю Одещини повідомлено про підозру (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону громадянину повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
Встановлено, що у березні 2024 року 31-річний мешканець Одеської області, дізнавшись від знайомої про намір військовозобов’язаної особи потрапити на територію Республіки Молдова в обхід встановлених пунктів пропуску, вирішив «допомогти» у його переправленні за кордон.
Реалізуючи свій злочинний умисел, підозрюваний на власному автомобілі доставив військовозобов’язаного до околиць населеного пункту Одеської області, що знаходиться безпосередньо перед лінією державного кордону України та, надаючи поради і вказівки, сприяв йому у незаконному перетині державного кордону України. За такі «послуги», після вдалого перетину, він мав намір отримати від «ухилянта» 10 000 дол США.
Однак, 15 квітня 2024 року був затриманий правоохоронцями в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід.
Також перевіряється причетність до вчинення кримінального правопорушення інших осіб, у тому числі військовослужбовців.
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого відділу Подільського РУП ГУНП в Одеській області, оперативний супровід ‒ УСР в Одеській області ДСР Нацполіції України, Подільський прикордонний загін.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 262