Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2024

Командувачу Регіонального управління Сил ТрО ЗСУ повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру командувачу Регіонального управління Сил територіальної оборони Збройних сил України за фактом перевищення військовою службовою особою службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України).
Встановлено, що з травня по листопад 2023 року, полковник, перевищуючи свої службові повноваження, замість бойових чергувань у службовий час, незаконно залучав трьох військовослужбовців батальйону забезпечення та охорони до проведення будівництва (ремонту) приватного будинку в Одеській області.
Таким чином він незаконно усунув їх від виконання бойових завдань та загалом від виконання обов’язків військової служби.
Наразі до суду направлено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Одеса) ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, оперативний супровід ‒ 7 управління ДВКР СБУ, оперативний відділ (з дислокацією у м. Одеса) ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 249