Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2024

1000 дол. США за довідку про зняття з військового обліку автомобіля Audi Q7 – викрито офіцера мобілізаційного відділення РТЦК та СП м. Одеси (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону викрито та повідомлено про підозру офіцеру мобілізаційного відділення РТЦК та СП м. Одеси за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).
Встановлено, що офіцер одержав від керівника приватного підприємства неправомірну вигоду в сумі 1000 доларів США за видачу довідки про зняття з мобілізаційного (військового) обліку транспортного засобу автомобіля Audi Q7, що в подальшому дозволить зняти автомобіль з державної реєстрації.
29 травня 2024 року, безпосередньо після одержання всієї суми хабаря, офіцера затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на гауптвахті ПТУ ВСП із можливістю внесення заставу у розмірі 75 000 гривень.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Слідчого управління ГУНП в Одеській області, оперативний супровід ‒ Управління стратегічних розслідувань в Одеській області ДСР НПУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 210