Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2024

На Вінниччині арештовано та повідомлено про підозру начальнику групи внутрішньої безпеки ДПСУ в організації незаконного перетину за кордон (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру начальнику групи внутрішньої безпеки відділу внутрішньої та власної безпеки Державної прикордонної служби України за фактом сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
Слідством встановлено, що прикордонник, діючи, з корисливих мотивів, у змові з невстановленими наразі особами, розробив злочинний план щодо організації незаконного переправлення військовозобов’язаних осіб через державний кордон України. За розробленим заздалегідь планом, учасники схеми за грошові кошти в сумі 6-8 тис. дол. США «допомагали» з переміщенням особи через державний кордон України, а також легалізацією на території Республіки Молдова чи отримання статусу біженця після перетину. Для конспірації грошові кошти «замовники» мали переказувати на криптогаманець.
Наразі посадову особу затримали правоохоронці в порядку ст. 208, 615 КПК України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в розмірі 1 млн гривень.
Досудове розслідування здійснюють слідчі Слідчого відділу УСБУ у Вінницькій області, оперативний супровід ‒ оперативний відділ 1 відділ ГВ ЗНД УСБУ у Вінницькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 178