Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.06.2024

Державні зрадники та дезертири: колишні офіцери з Криму постануть перед судом

/

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальні акти стосовно колишніх військовослужбовців з Криму за фактом державної зради та дезертирства (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України).
Мова йде про колишніх офіцера-психолога гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону та командира гірсько-піхотної роти гірсько-піхотного батальйону військової частини А2320.
Встановлено, що у 2014 році, під час тимчасової окупації Криму, колишні офіцери, з метою назавжди ухилитись від виконання обов’язків військової служби, не з’явилися на службу.
Зрадивши Військовій присязі, вони відмовився виконувати обов'язки несення військової служби у Збройних Силах України та перейшли на бік ворога, чим вчинили дезертирство та державну зраду.
У подальшому, з 2014 року і по сьогодні, вказані особи проходять військову службу на різних посадах у складі військової частини 12676 збройних сил рф.
У зв’язку з переховуванням підозрюваних на тимчасово окупованій території України, досудове розслідування кримінальних проваджень в порядку спеціального досудового розслідування (in absentia) здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого в м. Миколаєві.

кількість переглядів: 172