Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2024

Одеська спецпрокуратура: колишньому заступнику начальника центру ВМС ЗСУ повідомлено про підозру у державній зраді та дезертирстві

/

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону заочно повідомлено про підозру колишньому заступнику начальника центру по роботі з особовим складом Центру оперативного (бойового) забезпечення ВМС ЗСУ за фактом державної зради та дезертирства (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України).
Встановлено, що у березні 2014 року, під час тимчасової окупації території Криму, підполковник, з метою назавжди ухилитися від обов’язків несення військової служби, не вибув до визначеного командуванням нового місця дислокації військової частини та продовжував ухилятися, приховуючи свою належність до Збройних Сил України.
Надалі колишній офіцер, відкрито відмовився виконувати обов'язки військової служби у Збройних Силах України та перейшов на біг ворога. Уклавши контракт, він до сьогодні проходить військову службу у збройних силах рф на різних посадах, у тому числі на посаді заступника командира полку по роботі з особовим складом військової частини №86863 (68 окремий морський інженерний полк 22 армійського корпусу чорноморського флоту рф).
У зв’язку з переховуванням підозрюваного на тимчасово окупованій території України, досудове розслідування у порядку спеціального досудового розслідування (in absentia) здійснювали слідчі Другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Миколаєві) ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 182