Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.10.2017

Повідомлення прес-служби

/

Зважаючи на суспільний інтерес і значимість інформації щодо військовослужбовця військової частини – польова пошта В4067 солдата Шумкова О.С., повідомляємо наступне.
Військовою прокуратурою Херсонського гарнізону Південного регіону України 29.06.2017 направлено до Херсонського міського суду Херсонської області обвинувальний акт за обвинуваченням військовослужбовця військової частини – польова пошта В4067 солдата Шумкова О.С. у незаконному зберіганні пістолета системи Марголіна та патронів до нього, а також у незаконному зберіганні психотропних та наркотичних речовин, тобто злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 309 КК України.
Також, 28.07.2015 Комсомольським районним судом м. Херсона Шумкова О.С. засуджено за нез’явлення вчасно на військову службу без поважних причин на протязі більше 5-ти місяців до міри покарання у виді службового обмеження строком на 2 роки, з відрахуванням в дохід держави 10 відсотків від суми грошового забезпечення останнього.
На даний час у Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстроване кримінальне провадження за фактом нез’явлення Шумкова О.С. з 17.08.2017 до військової служби без поважних причин, за ознаками злочину, передбаченого
ч. 3 ст. 408 КК України.
Наразі проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії з метою встановлення обставин нез’явлення на військову службу Шумкова О.С., а також можливого перетину державного кордону України у напрямку Російської Федерації.
Крім того, повідомляємо, що у період з 16 по 24 серпня 2017 року
Шумков О.С. не був відряджений до військової прокуратури Південного регіону України та відповідно на жодній із посад у прокуратурі, не перебував.
Водночас повідомляємо, що слідчі (розшукові) та процесуальні дії у військовій прокуратурі Херсонського гарнізону Південного регіону проводять виключно прокурорсько-слідчі працівники вказаної прокуратури, або за їх дорученням у порядку ст. ст. 36, 40 КПК України відповідні оперативні підрозділи, які відповідно до ст. 41 КПК України уповноважені на їх проведення.
Роз’яснюємо, що у разі незгоди з прийнятим за запитом рішенням воно може бути оскаржено у порядку, передбаченому діючим законодавством України.

кількість переглядів: 3537