Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2018

Посадові особи військової частини «нагріли руки» на суму більше півмільйона гривень. Розбиратиметься військова прокуратура

/

Військова прокуратура Південного регіону України гостро та принципово реагує на виявлені правопорушення, пов’язані з нецільовим використанням бюджетних коштів у військових частинах ЗС України.
Так, військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону Південного регіону України розпочато кримінальні провадження за ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України за фактами службового підроблення та фінансових махінацій з державними коштами, внаслідок чого державі завдано збитки на загальну суму більше півмільйона гривень.
Установлено, що в період з травня по вересень 2017 року службові особи однієї з військових частин Миколаївщини, діючи з корисливих мотивів, за попередньою змовою із приватним підприємцем, безпідставно перерахували грошові кошти в сумі понад 360 тис. грн на рахунки підприємства за фактично не поставлене речове майно.
Аналогічну оборудку виявили військові прокурори і з закупівлею до вказаної військової частини обладнання та кухонного приладдя. Зокрема, службові особи частини з метою привласнення бюджетних коштів у сумі 150 тис. грн внесли завідомо неправдиві відомості до фінансово-господарських документів про начебто поставку вказаного товару.
Військова прокуратура триматиме на контролі хід розслідування кримінальних проваджень, за результатами якого винні особи будуть притягнуті до відповідальності.

кількість переглядів: 2907