Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2018

Військові прокурори Південного регіону України долучилися до обговорення проблемних питань наркозлочинності в Україні і в світі

/

Упродовж двох днів, 21-22 червня 2018 року, у м. Дніпро на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ проведено Міжнародну науково-практичну конференцію «Протидія наркозлочинності в Україні та у світі: проблеми та шляхи їх вирішення».
Міжнародний захід організований спільно з Регіональним офісом в Східній Європі Управління Організації Об’єднаних Націй з наркотиків та злочинності та Українською національною групою Міжнародної асоціації кримінального права.
У конференції взяли участь представники різних правоохоронних органів України, зокрема Національної академії правових наук України, військової прокуратури Південного регіону України, Національного інституту стратегічних досліджень, Національної поліції України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти МОН та МВС України, органів місцевого самоврядування, представники недержавних громадських об’єднань та іноземних держав: Бельгії, Канади, Норвегії, Польщі, Грузії, Болгарії, Румунії та Литви.
Головною метою заходу стало об’єднання зусиль працівників правоохоронних органів України та іноземних держав, європейських і світових експертів задля спільної боротьби з проблемами наркозлочинності та контролю у сфері легального обігу наркотичних засобів в Україні та світі.
Під час конференції учасниками розглядалися теоретико-правові та концептуальні підходи у протидії наркозлочинності в Україні і в світі, обговорювався міжнародний досвід діяльності правоохоронних органів зарубіжних країн.
Як зазначив ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Андрій Фоменко, стан незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів безпосередньо залежить від стану протидії їм з боку правоохоронних органів. Саме тому нагальним постає питання про підвищення ефективності протидії наркозлочинності шляхом поєднання зусиль працівників практичних підрозділів правоохоронних органів та науковців.
Найближчим часом у м. Дніпрі заплановано проведення подібної міжнародної конференції за участі керівників усіх правоохоронних органів України і іноземних держав, які відвідали захід цього разу.
 

кількість переглядів: 2085