Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2020

За «самоволку» старшого солдата засуджено до трьох місяців гауптвахти

/

Вироком Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 23.04.2020 військовослужбовця однієї з військових частин ЗС України визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України, та засуджено до покарання,із застосуванням положень ч. 1 ст. 69 КК України, у виді арешту з утриманням на гауптвахті строком на три місяці.
У суді доведено, що старший солдат І., з метою тимчасово ухилитися від виконання обов'язків військової служби, у липні 2019 року самовільно залишив розташування військової частини та перебував поза її межами до серпня 2019 року.
Звільнивши себе від виконання обов’язків з військової служби, «вільний» час військовий проводив на власний розсуд.
Під час винесення вироку суд урахував обставини, які пом'якшують покарання обвинуваченого, зокрема, його щире каяття, з’явлення зі зізнанням, активне сприяння розкриттю злочину, безпосередню участь в АТО на території Донецької та Луганської областей, намір продовжувати проходити військову службу в лавах ЗС України.
Публічне обвинувачення в суді підтримувала Військова прокуратура Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України.
 

кількість переглядів: 1999