Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2021

Несанкціоновані вибухи під час навчань на Миколаївщині: за фактом недбалого ставлення до служби розпочато кримінальне провадження

.

 
За процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону розпочато кримінальне провадження за фактом недбалого ставлення до військової служби щодо навчань, які проходили на території 235-го загальновійськового полігону «Широкий Лан» (ч. 3 ст. 425 КК України).
За даними слідства, 22.07.2021 року, під час заключної частини навчань «Cossack Mace – 2021» на території полігону «Широкий Лан», що на Миколаївщині, у ході стрільб, які виконували військовослужбовці 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи з танків Т-64
у русі зафіксовано снаряди, що розірвалися неподалік населеного пункту та на території приватного домогосподарства.
Внаслідок вибухів травмованих та постраждалих осіб немає.
Наразі з’ясовуються всі обставини події, призначено перевірку, під час якої винні особи будуть встановлені та притягнуті до відповідальності. Хід розслідування Спеціалізована прокуратура Південного регіону триматиме на контролі.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснює Перший слідчий відділ Територіального управління ДБР, розташований у м. Миколаєві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2123