Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2022

Державна зрада: колишньому командиру ракетного катеру «Прилуки» ВМС ЗСУ заочно повідомлено про підозру

/

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону заочно повідомлено про підозру діючому командиру малого ракетного катеру «Вышний Волочёк» ЗС РФ ‒ колишньому командиру ракетного катеру «Прилуки» ВМС ЗС України за фактом державної зради (ч.1 ст. 111 КК України).
За даними слідства, у травні 2014 року, вказаний капітан 2 рангу, під час тимчасової окупації РФ території АР Крим та м. Севастополя, зрадивши Військовій присязі на вірність українському народові, відмовився виводити ракетний катер «Прилуки» на материкову територію України, а також виконувати обов'язки несення військової служби у Збройних Силах України.
У подальшому він проходив військову службу у складі ЗС РФ на посаді командира малого ракетного катеру «Вышний Волочёк», який з лютого 2022 року бере активну участь у збройній агресії РФ проти України.
Примітка: санкція ч. 1 ст. 111 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

кількість переглядів: 1268