Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2022

3700 дол. США за «допомогу» у переміщенні військовослужбовця на іншу посаду: затримано посадову особу Держприкордонслужби України

   

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері викрито та затримано посадову особу Державної прикордонної служби України на зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).
За даними слідства, військовослужбовець ДПСУ за здійснення впливу на прийняття рішення командного складу щодо переміщення співслужбовця з м. Ізмаїл на іншу посаду до штабу в м. Одесі та не залученні його до несення служби у місцевості, де тривають бойові дії, одержав від нього неправомірну вигоду на загальну суму 3700 дол. США.
27.06.2022, під час передавання другої частини обумовленої суми неправомірної вигоди в розмірі 1700 дол. США, зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі тривають невідкладні слідчі дії, обшуки за місцем вчинення злочину та проживання фігуранта. Затриманому готується повідомлення про підозру та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють працівники Відділу внутрішньої та власної безпеки Одеського прикордонного загону Головного управління Відділу внутрішньої та власної безпеки «Південь» Держприкордонслужби України та Територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
                                       

кількість переглядів: 1404