Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2022

Ексзаступника командира Севастопольської військово-морської бази судитимуть за дезертирство та державну зраду

/

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно ексзаступника командира Севастопольської військово-морської бази за фактами дезертирства та державної зради (ч. 1 ст. 408, ч.1 ст. 111 КК України).
Встановлено, що у 2014 році, в період тимчасової окупації території АР Крим та м. Севастополя внаслідок збройної агресії РФ, колишній офіцер, зрадивши Військовій присязі, відмовився виконувати обов'язки військової служби у Збройних Силах України і перейшов на бік ворога, чим вчинив дезертирство та державну зраду.
Надалі колишній вінничанин, капітан 2 рангу, проходив військову службу у складі ЗС РФ на посаді командира фрегату «Адмірал Макаров», з борту якого, з лютого 2022 року, запускали крилаті ракети «Калібр» по всій території Україні.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого в м. Миколаєві.
У зв’язку з переховуванням підозрюваного на тимчасово окупованій території України, досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось у порядку спеціального досудового розслідування (in absentia).
Довідково: санкція ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.

кількість переглядів: 1229