Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2023

Колишнім офіцерам Центру оперативного (бойового) забезпечення ВМС ЗСУ заочно повідомлено про підозри (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону та Білгород-Дністровської спецпрокуратури у військовій та оборонній сфері заочно повідомлено про підозри колишньому начальнику штабу – першому заступнику начальника та командиру групи інженерного забезпечення інженерного загону Центру оперативного (бойового) забезпечення Військово-Морських Сил Збройних Сил України за фактами державної зради та дезертирства (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України).
За даними слідства, у 2014 році, під час тимчасової окупації території АР Крим та м. Севастополя, внаслідок збройної агресії РФ, колишні офіцери не з’явилися на службу в пункт постійної дислокації на материковій частині України, та, зрадивши Військовій присязі на вірність українському народові, відмовились виконувати обов'язки несення військової служби у Збройних Силах України. Перейшовши таким чином на бік ворога, вони вчинили державну зраду та дезертирство.
У подальшому, з 2014 року і по сьогодні, вказані особи проходять військову службу у складі ЗС РФ в федеральній бюджетній установі «міжнародний протимінний центр збройних сил російської федерації».
Наразі вживаються заходи щодо ініціювання питання про здійснення досудового розслідування у вказаних кримінальних провадженнях в порядку спеціального досудового розслідування (in absentia).
Досудове розслідування кримінальних проваджень здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого в м. Миколаєві.
Примітка: санкція ч. 1 ст. 111 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.
 

кількість переглядів: 1077