Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2023

Виготовляли підробні документи з інвалідності: в Одесі двом учасникам злочинного угрупування повідомлено про підозру (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері повідомлено про підозри двом громадянам України за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненого організованою групою з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, у серпні-вересні 2022 року, вказані цивільні особі, один із яких лікар-психіатр медичного центру психічного здоров’я, налагодили схему переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України у пункті пропуску на підставі офіційних документів.
Правоохоронці задокументували, що за грошові кошти в сумі 7 000 дол. США вказані особи фіктивно оформили громадянина призовного віку на лікування у стаціонарному відділенні психіатричної лікарні для встановлення недостовірного діагнозу психічного захворювання, отримання позитивного висновку про інвалідність та проходження лікарської комісії й МСЕК з метою подальшого його переправлення через державний кордон України.
У грудні 2022 року, під час передавання виготовлених підробних документів, правоохоронці викрили й зупинили незаконну діяльність вказаного злочинного угрупування, затримавши організатора в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі триває документування участі інших членів угрупування у вказаному злочині.
Крім того, готується клопотання до суду про обрання двом обвинуваченим особам запобіжного заходу.
Досудове розслідування кримінальних проваджень здійснюють оперативні співробітники Департаменту військової контррозвідки СБ України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

кількість переглядів: 2026