Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2023

Ексзаступнику командира по роботі з особовим складом дивізіону «Рубіж» ВМС ЗСУ заочно повідомлено про підозру (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону заочно повідомлено про підозру колишньому заступнику командира дивізіону 25 окремого берегового ракетного дивізіону «Рубіж» Військово-Морських Сил Збройних Сил України за фактами державної зради та дезертирства (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України).
За даними слідства, у 2014 році, під час тимчасової окупації території АР Крим, колишній офіцер, з метою назавжди ухилитись від виконання обов’язків військової служби, не з’явився на службу. Зрадивши Військовій присязі, він відмовився виконувати обов'язки несення військової служби у Збройних Силах України та перейшов на бік ворога, чим вчинив дезертирство та державну зраду.
Встановлено, що у період з 2014 по 2019 рік колишній заступник командира проходив військову службу у складі ЗС РФ на посаді заступника командира великого десантного корабля «Новочеркаськ» ЧФ РФ по роботі з особовим складом у званні «капітан 3 рангу».
Наразі вживаються заходи щодо ініціювання питання про здійснення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні в порядку спеціального досудового розслідування (in absentia).
Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Миколаївській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1996