Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2023

10 тис. дол. США за уникнення кримінальної відповідальності: начальник відділення персоналу штабу підозрюється у хабарництві (ФОТО)

/

За процесуального керівництва Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері викрито й повідомлено про підозру начальнику відділення персоналу штабу військової частини за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 КК України).
Встановлено, що вказаний військовослужбовець надав старшому слідчому відділу ДБР неправомірну вигоду в сумі 10 000 дол. США за непритягнення його до кримінальної відповідальності за фактом привласнення грошових коштів.
21.02.2023, під час передавання частини грошових коштів у сумі 5000 дол. США, вказану особу затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
22.02.2023 затриманому повідомлено про підозру й готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Дніпрі) ТУ ДБР, розташованого у м. Полтаві, оперативний супровід ‒ Третій оперативний відділ ТУ ДБР, розташованого у м. Полтаві.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 4331