Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2023

100 тис. грн за переведення до іншої частини: в Одесі заарештовано та повідомлено про підозру двом керівникам військової частини (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону викрито та повідомлено про підозру заступнику командира військової частини та начальнику речової служби цієї ж частини за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).
Встановлено, що вказаний заступник командира військової частини, діючи у змові з начальником речової служби, вимагали від підлеглого військовослужбовця неправомірну вигоду в сумі 120 000 грн за підписання документів, необхідних для переведення в іншу військову частину та не ініціювання службової перевірки щодо можливої нестачі бронежилетів.
17.03.2023, під час одержання частини неправомірної вигоди в сумі 100 тис. грн, вказаних осіб затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Затриманим повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 998 448 гривень.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Другого оперативного відділу (з дислокацією у м. Одесі) ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, оперативний супровід ‒ оперативні співробітники (з дислокацією у м. Одесі) ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1334