Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2023

На Вінниччині командира роти заарештовано за систематичне хабарництво (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру та заарештовано командира роти забезпечення за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
Встановлено, що командир роти з листопада 2022 року систематично вимагав та одержував неправомірну вигоду від підлеглих військовослужбовців за надання їм короткострокових звільнень від виконання обов’язків військової служби.
09.04.2023, під час одержання другої частини неправомірної вигоди від підлеглого військовослужбовця, капітан був затриманий в порядку ст. 208 КПК України.
Під час обшуку, проведеного в його службовому кабінеті, правоохоронці виявили та вилучили грошові кошти в сумі 65 тис. гривень.
11.04.2023 підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 241 тис. гривень.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі Слідчого управління ГУ Нацполіції у Вінницькій області, за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1584