Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2023

Інспектора прикордонної служби викрито на збуті боєприпасів й повідомлено про підозру (ФОТО)

/

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру молодшому інспектору прикордонного загону Державної прикордонної служби України за фактом незаконного поводження з бойовими припасами (ч. 1 ст. 263 КК України).
За даними слідства, упродовж січня-квітня 2023 року молодший сержант неодноразово, без відповідних дозвільних документів, за грошову винагороду, збував боєприпаси цивільній особі.
12.04.2023, після безпосереднього збування боєприпасів, а саме понад 1200 набоїв до АК-74 калібру 5.45 мм за грошові кошти в сумі 600 дол. США, підозрюваний був затриманий правоохоронцями в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі йому повідомлено про підозру та готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві (з дислокацією в місті Одеса) за оперативного супроводження працівників Головного відділу внутрішньої та власної безпеки "Південь" ДПСУ та Департаменту спеціальних розслідувань Нацполіції України в Одеській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 762