Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2023

На Херсонщині солдату заочно повідомлено про підозру у дезертирстві та державній зраді (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Херсонської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону заочно повідомлено про підозру військовослужбовцю строкової служби однієї з військових частин Нацгвардії України за фактами дезертирства та державної зради (ч. 1 ст. 408, ч. 1 ст. 111 КК України).
За даними слідства, 25 лютого 2022 року, під час збройного конфлікту, колишній солдат з метою назавжди ухилитись від військової служби в ЗС України, самовільно залишив пункт тимчасової дислокації військової частини і продовжує ухилятися по теперішній час.
Також встановлено, що, перейшовши на бік ворога, він розпочав «службу» у незаконно створенному ворожому «правоохоронному» підрозділі на посаді «молодшого оперуповноваженого відділення кримінального розшуку УМВС по місту Херсону».
Наразі вживаються заходи щодо ініціювання питання про здійснення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні в порядку спеціального досудового розслідування (in absentia).
Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Херсоні) ТУ ДБР, розташованого у місті Мелітополі.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 621