Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2023

6500 дол. США за організацію незаконного перетину кордону: на Одещині затримали громадянку (ФОТО)

.

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру громадянці України за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
Встановлено, що у березні 2023 року, вказана особа, діючи у змові з невстановленими службовими особами ДПСУ, за неправомірну вигоду в сумі 6500 доларів США, пообіцяла організувати військовозобов’язаному громадянину України безперешкодний перетин державного кордону на територію Республіки Молдова. Для реалізації задуманого плану підозрювана надала йому підроблений паспорт громадянина Молдови зі штампом про взяття на консульській облік в республіці Молдова, що є законною підставою для перетину державного кордону України.
23.04.2023, одразу після одержання грошових коштів, підприємливу громадянку затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі їй повідомлено про підозру та готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.
Також триває документування участі інших членів угрупування у злочині.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління ГУ Нацполіції в Одеській області за оперативного супроводження оперативних співробітників Департаменту військової контррозвідки СБ України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 642