Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.05.2023

Привласнили понад 230 тис. грн грошового забезпечення: трьом офіцерам повідомлено про підозру (ФОТО)

/

 
За процесуального керівництва Кропивницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозри начальнику штабу – першому заступнику командира, старшому помічнику начальника штабу з кадрів і стройової частини та молодшому сержанту однієї з військових частин ЗС України за фактом привласнення майна (ч. 4 ст. 191 КК України).
За даними слідства, у березні-червні 2022 року, начальник штабу – перший заступник командира військової частини, діючи спільно зі старшим помічником начальника штабу з кадрів і стройової частини та молодшим сержантом, безпідставно вносили прізвище молодшого сержанта до списків осіб, які мають право на виплату додаткової винагороди за безпосередню участь у бойових діях.
Водночас він, перебуваючи у м. Києві за місцем свого постійного проживання, участі у відсічі збройної агресії РФ не брав та у вказаний час обов’язки військової служби не виконував.
В результаті таких протиправних дій вищевказані особи незаконно заволоділи бюджетними грошовими коштами на загальну суму понад 230 тис. гривень. Наразі учасникам цієї схеми готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління ГУ Нацполіції в Кіровоградській області за оперативного супроводження працівників Департаменту військової контррозвідки СБ України та Управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 742