Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.06.2023

Колишнього командира-зрадника корвету «Луцьк» судитимуть за державну зраду (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони до суду направлено обвинувальний акт стосовно колишнього командира протичовнового корвету «Луцьк» 1 бригади надводних кораблів центру морських операцій ВМС ЗС України за фактами дезертирства та державної зради (ч. 1 ст. 408, ч. 1 ст. 111КК України).
Встановлено, що у травні 2014 року, під час тимчасової окупації РФ території Криму, капітан ІІІ рангу не з’явився на службу в пункті постійної дислокації на материковій частині України. Зрадивши Військовій присязі на вірність українському народові, він перейшов на бік ворога та відмовився виводити протичовновий корвет «Луцьк» на материкову територію України.
Наразі обвинувачений проходить військову службу у складі ЗС РФ на посаді командира малого протичовнового корабля «Суздалець» та бере участь у збройній агресії РФ проти України.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого в м. Миколаєві.

кількість переглядів: 559