Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2023

10 років позбавлення волі за вбивство: у Миколаєві засуджено раніше звільненого від покарання військовослужбовця

/

За підтримання публічного обвинувачення Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону, 07.06.2022 Миколаївський апеляційний суд, задовольнивши апеляційну скаргу прокурора, скасував вирок суду першої інстанції та ухвалив новий, яким військовослужбовця однієї з військових частин ЗСУ визнано винним в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України).
Військовослужбовцю призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі.
У суді доведено, що 28.07.2022 вказаний солдат, перебуваючи на території тимчасової дислокації військової частини у стані алкогольного сп’яніння, під час раптово виниклого словесного конфлікту, із закріпленого за ним автомата Калашникова навмисно здійснив 5 прицільних пострілів чергою у бік командира. Від отриманих травм, які виявились несумісні з життям, потерпілий помер на місці події.
Вироком Центрального районного суду м. Миколаєва від 28.02.2023 обвинуваченого було визнано невинуватим у вчинені злочину, однак, Миколаївська спецпрокуратура у сфері оборони, не погодившись із таким рішенням, подала до суду апеляційну скаргу. В результаті чого апеляційний суд, дослідивши усі наявні докази та врахувавши позицію прокурора, виніс рішення, яким зловмиснику призначено справедливе покарання.
Обвинуваченого взято під варту в залі суду.
 

кількість переглядів: 432