Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2023

Неправомірна вигода у понад 600 тис. грн: командира взводу судитимуть на Миколаївщині (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно командира взводу однієї з військових частин ВМС ЗСУ за фактами вимагання чужого майна з погрозою насильства; незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами; прохання та одержання службовою особою неправомірної вигоди, вчинене повторно; непокори та застосування насильства щодо підлеглого (ч. 4 ст. 189, ч. 1 ст. 263, ч.1, 3 ст. 368, ч. 4 ст. 402, ч. 5 ст. 426-1 КК України).
За даними слідства, упродовж 2022 року командир взводу вимагав зі своїх підлеглих військовослужбовців віддавати йому частину коштів з щомісячних надбавок, встановлених на період воєнного стану. Також за неправомірну вигоду він не проводив стосовно них службових розслідувань та надавав протиправні дозволи на убуття у звільнення.
Загалом головний сержант одержав неправомірну вигоду на загальну суму понад 600 тис. гривень.
Крім того, у вересні 2022 року, демонструючи уявну перевагу над підлеглим, він застосував насильство, вдаривши його кулаком у передпліччя, чим спричинив тілесні ушкодження.
Під час обшуку, проведеного за місцем проживання обвинуваченого правоохоронці виявили та вилучили у нього 5,45-мм автомат Калашникова «АК-12» та 270 патронів калібру 5,45-мм.
Наразі йому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Другого оперативного відділу (з дислокацією у м. Одесі) ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, за оперативного супроводження оперативних співробітників Другого оперативного відділу (з дислокацією у м. Одесі) ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 577