Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2023

150 тис. грн за одноразову грошову допомогу родині загиблого при виконанні службових обов’язків: судитимуть заступника командира військової частини (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно заступника командира військової частини за фактом зловживання впливом (ч. 2 ст. 369-2 КК України).
За даними слідства, 02.02.2023 вказаний військовослужбовець одержав від дружини загиблого військовослужбовця Нацгвардії України неправомірну вигоду у сумі 150 тис. гривень. Такі кошти призначалися за вплив на членів комісії спеціального розслідування смертельного нещасного випадку щодо визнання загибелі штаб-сержанта в період проходження служби при виконанні службових обов’язків, що стало б законною підставою для отримання родиною загиблого одноразової грошової допомоги, передбаченої законодавством України.
Наразі заступнику командира частини повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі понад 1 млн гривень.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Другого оперативного відділу (з дислокацією у м. Одесі) ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, за оперативного супроводження оперативних співробітників відділу УСБ України в Одеській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

кількість переглядів: 448