Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2023

Кропивницька спецпрокуратура: заарештовано громадянина за незаконну реалізацію зброї та боєприпасів (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Кропивницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону викрито та повідомлено про підозру громадянину за фактом незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами (ч. 1 ст. 263 КК України).
Встановлено, що вказана цивільна особа, віднайшовши в зоні проведення бойових дій чотири гранатомети, цинк набоїв та 2 гранати, привласнив та зберігав їх.
13.06.2023, під час контрольованого продажу зброї та боєприпасів за грошові кошти в сумі 228 тис. грн цивільній особі громадянина затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Вказаній особі повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 207 120 гривень.
Наразі досліджується питання щодо причетності військових осіб до вчинення злочину.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі ГУ НП України в Кіровоградській області, за оперативного супроводження працівників Управління СБ України в Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 513