Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2023

600 дол. США за сприяння у безперешкодну перетині кордону та переміщенні товарів: інспектору прикордонної служби ДПСУ повідомлено про підозру (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону викрито та повідомлено про підозру інспектору прикордонної служби - начальнику кінологічної групи прикордонного загону ДПСУ за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).
За даними слідства, майстер-сержант за сприяння громадянину у безперешкодному перетині державного кордону та переміщенні ним товарів у пункті пропуску одержав від нього неправомірну вигоду в сумі 600 дол. США. Раніше правоохоронці вже задокументували одержання прикордонником першої частини неправомірної вигоди в сумі 200 дол. США.
21.06.2023 інспектора затримано «на гарячому» в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі йому повідомлено про підозру та готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі слідчого відділу ДБР (з дислокацією у м. Одесі) ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, за оперативного супроводження працівників Управління стратегічних розслідувань в Одеській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України в Одеській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 481